Auto verkopen?

Vul hier uw kenteken in!

Weet u uw kenteken niet? Neem contact met ons op!

 • Aandacht
  voor uw auto
 • 1-op-1 contact
  met specialisten
 • Uw auto verkopen
  100% gratis
 • Echte
  vakspecialisten
 • Altijd het
  hoogste bod

Uw auto online verkopen

U rijdt alweer een aantal jaren in uw vertrouwde bolide. Hij rijdt nog best prima, maar er beginnen zich wat gebreken voor te doen. Steeds vaker een grote of kleine beurt, kleine reparaties die bij elkaar stiekem toch best een kostenpost aan het worden zijn. Natuurlijk kunt u op deze manier het leven van uw auto aanzienlijk verlengen. Maar veel mensen overwegen op deze momenten de aanschaf van een nieuwer model. Vervolgens rijst de vraag, wat te doen met uw huidige auto?

Er zijn verschillende manieren om uw auto te koop aan te bieden. U kunt hem natuurlijk inruilen bij aanschaf van een nieuwe wagen. Maar dat is in de meeste gevallen zonde van de waarde van uw auto. De inruilwaarde is vaak veel lager dan de daadwerkelijke waarde die uw auto nog heeft. Dit komt omdat de garage waar u uw auto inruilt de auto nog 100% in orde wil maken, hem vervolgens weer wil verkopen om er een mooie winst mee te kunnen maken. Inruilen is dus zonde om te doen, kapitaalvernietiging.

Auto verkopen

Natuurlijk is een andere logische optie om uw auto te verkopen. U kunt ook dit op vele verschillende manieren doen. U kunt langs tweedehands dealers gaan en vragen wat ze voor uw auto bieden om hem vervolgens aan de hoogste bieder te verkopen. Maar aan deze mogelijkheid kleven nadelen. Het gedoe om stad en land af te gaan om uw auto te slijten bij verschillende dealers is een tijdrovend klusje.

En daarbij is het helemaal niet gegarandeerd dat uw auto uiteindelijk gekocht zal worden door een van de dealers. Wellicht krijgt u ook helemaal niet de prijs die u in gedachten had voor uw auto. Deze weg is dus ook niet de meest optimale te noemen. Wat blijft er dan over? Hoe kunt u uw auto verkopen voor een goede prijs zonder al dit gedoe?

Advertentie plaatsen

Een andere mogelijkheid is een online advertentie plaatsen. Er zijn vele websites die deze mogelijkheid bieden. Op deze manier stelt u uw auto ten toon aan een groot publiek. GeĆÆnteresseerde partijen kunnen vervolgens op uw advertentie reageren. In die reacties kunnen er biedingen worden gedaan op uw auto. Wanneer u met een bod akkoord gaat, kunt u een afspraak maken met de potentiĆ«le koper van uw auto om eens te komen kijken en proefrijden. Op zich een prima manier, maar ook hier zijn er een aantal addertjes onder het gras. Het komt regelmatig voor dat mensen uiteindelijk na het maken van een afspraak niet komen opdagen. Dit is niet alleen vervelend omdat het de verkoop vertraagd, maar ook omdat u hier weer tijd aan kwijt bent. In het ergste geval heeft u er een dag vrij voor genomen, voor niks dus. Ook als een persoon wel komt, is er altijd de kans dat hij of zij zich bedenkt of de prijs nog wat lager wil hebben. Kortom, potentieel een gebed zonder einde dat kan leiden tot frustraties.

Auto online verkopen

Gelukkig is er een veel handiger alternatief. Gratis auto verkopen via internet. Een alternatief waardoor u geen tijd kwijt bent aan het verkopen van uw auto. Hierdoor kunt u uw auto snel verkopen. Dat wordt namelijk geheel voor u geregeld. Dat is nog eens wat anders dan al die tijdrovende mogelijkheden. Maar hoe werkt het dan precies? Uw auto online verkopen gaat eenvoudig en snel in zijn werk. U meldt uw auto simpel en vrijblijvend aan bij Bidcars voor een online taxatie. Bij het aanmeldingsproces vermeld u welk merk auto u heeft, het type, het bouwjaar. Daarnaast vermeldt u ook de kilometerstand en de staat van de auto. U kunt ter ondersteuning ook foto's meesturen van uw auto. Over het algemeen geldt dat hoe beter de foto is, hoe beter het resultaat. Nadat u uw aanmelding van uw auto heeft voltooid, wordt er een contactpersoon van Bidcars aan u toegewezen. Dit is uw persoonlijke contactpersoon, die u gedurende het verkoopproces van uw auto met al uw vragen en opmerkingen te woord zal staan. Op die manier heeft u altijd contact met een persoon die precies weet hoe de zaken ervoor staan. Vervolgens wordt uw auto aangemeld door Bidcars bij alle aangesloten en RDW erkende auto opkopers.

Dit gaat in de vorm van een advertentie die door Bidcars voor u wordt gemaakt. Dit hoeft u zelf niet te doen. In de advertentie worden alle belangrijke elementen over de auto genoemd waar de opkopers opletten. Uiteraard vergezeld met een of meerdere goede foto's. Deze advertentie wordt met alle opkopers tegelijk gedeeld. Zij kunnen allemaal een bod uitbrengen op uw auto. Wanneer alle biedingen binnen zijn, bekijkt Bidcars voor u wat het hoogste bod is. Dit is de feitelijke dagwaarde auto. Het bod wordt vervolgens via uw toegewezen contactpersoon aan u doorgegeven. Op dit moment kunt u beslissen of u akkoord gaat met het bod. Wanneer u akkoord gaat met het bod, dan is de verkoop direct gesloten. Zo makkelijk gaat het. Het kan ook voorkomen dat u niet akkoord gaat met het bod dat is geboden. In dat geval bent u niet verplicht om akkoord te gaan, u bepaald dit ten alle tijde zelf. Zodra u wel akkoord bent gegaan, is de verkoop definitief en wordt de auto verkocht. De verdere afhandeling loopt ook via Bidcars. U kunt zelf met de betreffende opkoper een afspraak maken waar en wanneer u uw auto bij de opkoper aflevert. Het te ontvangen bedrag krijgt u via Bidcars.

Kies voor het gemak

Uit bovenstaand verhaal blijkt dat het veruit het makkelijkst is om gratis auto verkopen te realiseren via de online autoveiling van Bidcars. U bent heen tijd meer kwijt aan het zoeken naar geschikte kopers, dit wordt allemaal voor u gedaan. Ook geen afgezegde afspraken meer of mensen die graag nog wat extra proberen af te dingen. U kunt uw waardevolle tijd besteden aan de zaken die echt belangrijk voor u zijn. Bijvoorbeeld uitkijken naar een nieuwe auto. Alles wordt makkelijk, snel en betrouwbaar door Bidcars geregeld. U hoeft slechts een mailtje of telefoontje af te wachten waarin het hoogste bod aan u wordt doorgegeven. Gratis uw auto verkopen? Met Bidcars was het nog nooit zo makkelijk.

Scroll naar boven