Auto verkopen?

Vul hier uw kenteken in!

Weet u uw kenteken niet? Neem contact met ons op!

Auto verkopen particulier

Je rijdt al een tijdje rond met je huidige auto. Hij doet het nog prima en heeft jarenlang goed gereden. De wagen verkeert in prima staat. Toch speel je met het idee om je wagen te vervangen. Een Nieuwe auto is namelijk stukken zuiniger in gebruik van brandstof. Ook het design van nieuwe wagens trekt je gewoon meer aan dan het design van je huidige wagen. Daarnaast zijn nieuwe auto's uitgerust met nieuwe technieken zoals dat navigatiesysteem dat je nu toch onderhand wel eens standaard ingebouwd in je auto wilt hebben. Of je wilt nu eindelijk eens die sportwagen die je al zo lang op het oog hebt. Allemaal redenen om je toch nog goed functionerende wagen van de hand te willen doen. Dus wat doe je? Er zijn tegenwoordige vele mogelijkheden om van je auto af te komen. Dit kan bijvoorbeeld in lokale blaadjes en kranten maar ook online zijn er oneindige mogelijkheden om je auto te verkopen. Al deze mogelijkheden, zowel lokaal als online hebben één ding gemeen: het is omslachtig, het is gecompliceerd en zeer tijdrovend om je auto succesvol te verkopen. 

Auto particulier verkopen?

Je kan natuurlijk altijd even langs gaan bij de dealer, maar die bieden vaak maar lage prijzen omdat ze zelf ook nog winst willen maken bij het weer doorverkopen van jouw wagen. Meestal niet je beste optie als het om de opbrengst van je wagen gaat. Dus kun je je richten op de levendige tweedehands markt op het internet bijvoorbeeld. Je plaatst een advertentie met een beschrijving van je wagen en de prijs die je ervoor vraagt. Je auto verkopen particulier lijkt heel gemakkelijk. Maar in werkelijkheid wil het nog wel eens anders uitpakken. Wanneer zich bijvoorbeeld eindelijk een potentiële koper bij je meldt, ben je er nog niet. Je moet tijd vrijmaken om de potentiële koper of kopers te woord te staan en de auto te laten zien. Ook willen kopers meestal graag een proefrit met je wagen maken om zelf te ervaren hoe wagen rijdt. Ook daarbij zal je aanwezig willen zijn, al was het maar om ervoor te zorgen dat ze er niet met je wagen vandoor gaan.

Wanneer je auto is goed bevonden begint het gebruikelijke onderhandelingsspel. Jij wilt zoveel maar de koper biedt uiteraard eronder of gewoon te weinig in jouw ogen. In het ergste geval komen jullie er niet uit en heb je weer een ochtend of middag verspild aan niets. Als je je wagen al verkocht krijgt, dan zijn er nog altijd de formaliteiten die roet in het eten kunnen gooien. De auto moet bijvoorbeeld worden overgeschreven, bij bijvoorbeeld een postkantoor. Zul je net zien dat er geen postkantoor is in de buurt of dat het is gesloten. Dan zijn er ook nog postkantoren die geen overschrijvingen van auto's doen. Kortom je auto verkopen particulier kan je veel tijd kosten en mogelijk maar weinig of niets opbrengen. Het zou wel zo prettig zijn als er een manier is om je auto gewoon te kunnen verkopen voor een goede prijs aan een oprecht geïnteresseerde partij. Nou, die is er dus.

Online autoveiling

Je kunt jezelf alle bovenstaande ellende en moeilijkdoennerij besparen door je auto makkelijk, snel en veilig aan te bieden op Bidcars. Dit is een innovatief en online platform dat je in staat stelt om jouw auto aan te bieden aan auto opkopers en handelaren. Dit gaat in zijn werk in de vorm van een online veiling. De handelaren en opkopers krijgen jouw auto te zien op foto's met een beschrijving. Het grote verschil is dat je er zelf helemaal niets voor hoeft te doen. Dus geen vervelende weggegooide dagen aan onderhandelen en proefritten meer. Daarnaast is deze service ook nog eens in zijn geheel gratis. Je betaald helemaal niets om je auto aan te bieden bij Bidcars. 

Werkwijze Bidcars

Het aanbieden van je auto gaat als volgt in zijn werk. Om te beginnen registreer je je op www.bidcars.nl . Hierna zal je worden gekoppeld aan een vaste contactpersoon van Bidcars. Hij of zij zal jou gedurende het hele verkoopproces te woord staan en je informeren over vorderingen of nieuwe biedingen. Vervolgens wordt je auto uitsluitend bij dealers aangeboden die RDW erkend zijn. De opkopers worden door Bidcars actief benaderd. Alle benaderde partijen doen een bod. Het hoogste bod is de potentiële winnaar. Potentieel, want jij zak eerst nog akkoord moeten gaan met de prijs die je is geboden. Je hebt in deze situatie dus altijd het laatste woord. Mocht je de prijs goed bevinden, dan heb je per direct je auto verkocht. Weet je nog al dat gedoe met autoverzekering overschrijven? Ook deze formaliteiten worden netjes voor jou afgehandeld door Bidcars. Makkelijk, veilig en snel. Je auto verkopen was nog nooit zo makkelijk. 

Verkopen zonder moeite

Op deze manier hoef je je nooit meer druk te maken over goede foto's voor een goede advertentie waar een goede en wervende tekst bij moet komen te staan. Ook geen gedoe meer met onderhandelen, afspreken met kopers die vervolgens niet komen opdagen, kostbare tijd kwijt zijn aan deze randzaken is verleden tijd. Je maakt gewoon makkelijk en snel een account aan bij www.bidcars.nl en de rest wordt geregeld voor je. Het mooie is ook dat je het bod dat wordt uitgebracht op je wagen kan weigeren als je het te laag vind. Op die manier verkoop je dus nooit je auto voor een te lage prijs. Jouw toestemming is altijd vereist voordat er kan worden overgegaan tot verkoop van jouw wagen. Wanneer je ervoor kiest om je wagen te koop aan te bieden op Bidcars, is dit niet alleen gratis, maar ook geheel vrijblijvend. Dit wil zeggen dat als je je zou bedenken of als je om welke andere reden dan ook wilt afzien van de verkoop van je wagen, dit altijd mogelijk is. Je bent pas gebonden aan de verkoop van je auto als je een bod van een opkoper definitief hebt geaccepteerd. Tot die tijd kun je vrijblijvend je auto van de website verwijderen zonder enig probleem.

Scroll naar boven