Auto verkopen?

Vul hier uw kenteken in!

Weet u uw kenteken niet? Neem contact met ons op!

 • Aandacht
  voor uw auto
 • 1-op-1 contact
  met specialisten
 • Uw auto verkopen
  100% gratis
 • Echte
  vakspecialisten
 • Altijd het
  hoogste bod

Inruilwaarde auto berekenen

Het kan handig of zelfs noodzakelijk zijn om te weten wat uw auto waard is. U wilt bijvoorbeeld weten wat u voor uw auto kunt krijgen bij inruil of verkoop. Maar ook als u zelf bijvoorbeeld een auto wilt kopen, is het handig om te weten wat de waarde van een tweedehands auto is. Op die manier voorkomt u dat u teveel moet betalen. De dagwaarde van een auto bepalen kunt u met een natte vinger doen, maar in de automarkt is het verstandig om zoveel mogelijk objectieve criteria te gebruiken bij het vaststellen van de waarde van tweedehandse voertuigen. En dan nog zal de waarde van de auto afhangen van de geplande transactie. Zo leiden de berekeningen van "inruilwaarde auto" en "dagwaarde auto" tot verschillende resultaten.

 

Inruilwaarde auto?

Het berekenen van de inruilwaarde gebeurt op basis van de RDW kenteken check voor voertuiggegevens, de kilometerstand van de auto volgens de NAP check en het aantal eigenaren. U krijgt de inruilwaarde alleen als u zelf een nieuwe auto koopt bij dezelfde garage en tegelijkertijd uw oude auto inruilt.

aanmelden

Inruilwaarde auto berekenen?

Zelf de inruilwaarde berekenen van uw bolide is niet eenvoudig maar u kunt een goede inschatting maken. Wanneer wilt u de inruilwaarde van de auto berekenen? Bijvoorbeeld wanneer u de auto wilt verkopen aan een particulier. U kunt dan een goed prijskaartje aan de auto hangen en eventueel verder onderhandelen wanneer er een geïnteresseerde is. U kunt ook de inruilwaarde berekenen wanneer u de auto wilt inruilen bij een dealer bij de aankoop van een andere auto.
U heeft de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto nodig om te bepalen vanuit welk bedrag u moet gaan rekenen. U kunt de cataloguswaarde van de auto opzoeken op de meest uiteenlopende websites. Daarna moet u een inschatting maken van de afschrijving van de auto. De afschrijving kan behoorlijk uiteen lopen maar grosso modo is de afschrijving van een vier jaar oude auto met 50.000 - 100.000 km op de teller tussen de 30-60% van de cataloguswaarde. De exacte waarde hangt dan af van het daadwerkelijk aantal gereden kilometers, het aantal eigenaren, de staat van onderhoud, de uiterlijke staat aan de buiten- en binnenkant, de populariteit van het type auto en hoeveel jaar oud de auto is. De inruilwaarde van uw auto is bijna altijd lager dan de waarde die u kunt krijgen op auto verkoop sites zoals Bidcars.nl. Als u toch overweegt om uw auto in te ruilen, biedt deze dan eerst vrijblijvend aan bij Bidcars.nl. Onze online taxatie op basis van kenteken informatie en uw ingevoerde gegevens zal u verrassen. En als u dan toch besluit in te ruilen dan bent u in ieder geval goed voorbereid en kunt het aanbod van de dealer goed beoordelen.

Dagwaarde auto

De begrippen dagwaarde en inruilwaarde worden vaak door elkaar gehaald. Veel mensen denken dat de dagwaarde van een auto een indicatie geeft voor het bedrag dat de auto oplevert bij de verkoop van je auto. Dit is echter niet het geval. De dagwaarde is een begrip dat gehanteerd wordt door verzekeringsmaatschappijen indien er sprake is van schade aan de auto, bijvoorbeeld door een ongeluk of door andere onvoorziene en/of ongewenste calamiteiten. Als er sprake is van schade berekent een verzekeringsmaatschappij op basis van de dagwaarde van de auto, het bedrag dat aan de eigenaar van de auto moet worden uitgekeerd. Het is dus niet zo dat de dagwaarde gelijkstaat aan de verkoopprijs van uw auto, maar het geeft wel een indicatie ervan.

 

Kenteken check buitenlandse auto's

De RDW kenteken check voor een tweedehands auto heeft weleens een beperking. Auto's die bij vorige eigenaren op het Belgische kenteken of het Duitse kenteken geregistreerd hebben gestaan, hebben soms een hiaat in de kenteken informatie en dat kan van invloed zijn op de waarde van de auto. Het is dan altijd verstandig om dit in het gesprek met de adviseur van Bidcars te benoemen.

Auto financieren via private lease

Het klinkt aanlokkelijk: Uw auto financieren zonder gedoe via private lease en het is de laatste jaren populair geworden. Uw auto inruilen na drie jaren voor een nieuwe auto en maandelijks een vast bedrag betalen. Klinkt aanlokkelijk, maar hou er rekening mee dat u een forse prijs betaalt voor het gemak. En tegenwoordig is het juist eenvoudig geworden om een goede prijs voor uw oude auto te krijgen via auto verkoop sites zoals Bidcars.nl. Als u uw auto wilt verkopen is het een kleine moeite om het formulier op onze site in te vullen: Zoek op kenteken, vul enkele gegevens in en u krijgt van ons een vrijblijvend aanbod.

aanmelden

Scroll naar boven