Auto verkopen?

Vul hier uw kenteken in!

Weet u uw kenteken niet? Neem contact met ons op!

Tips auto verkopen

Een perfect schone auto verkoopt sneller

Maak de auto goed schoon aan de buitenkant én aan de binnenkant. Glanzende lak, een stofvrij en schoon interieur, een schone en lege kofferbak, dashboardkastje en opbergvakjes en een gestofzuigde en schone motorruimte maken een goede indruk op de potentiële koper en doet uw auto snel verkopen. U kunt dit natuurlijk ook uitbesteden aan een professioneel poetsbedrijf.

Veel en goede foto's voor de autoverkoop

Als u uw oude auto verkopen wilt maak dan meerdere foto’s van de gepoetste en glanzende auto. Als het kan tegen een rustige achtergrond. Laadt in ieder geval de volgende foto's op naar de website van Bidcars:
buitenkant van de auto linksvoor

  • buitenkant van de auto rechtsachter
  • vooraanzicht
  • achterkant
  • interieur voorstoelen
  • interieur achterstoelen
  • kofferbak
  • motorruimte
  • tellers met een draaiende motor
  • het gehele dashboard
  • alle eventuele schades, zoals krasjes, deukjes, pitjes, gebruikssporen, eventueel met een centimeter erbij

Autopapieren

U moet natuurlijk de juiste autopapieren gereed hebben bij de verkoop van uw auto. Voor 1 januari 2014 was voor het verkopen van uw auto het papieren kentekenbewijs deel 1A, 1B en 2 nodig. De verkoper kreeg een RDW-vrijwaringsbewijs en de koper een nieuwe tenaamstelling. Sinds 2014 moet u nog steeds zorgen dat de koper het voertuig op naam zet, zodat u niet aansprakelijk blijft voor de auto. Als u uw auto verkoopt aan RDW-erkende auto opkopers nemen zij uw kentekenbewijs deel 1A, deel 1B en 2 in, zorgt voor het overschrijven van de auto en overhandigt u na de overschrijving een vrijwaringsbewijs.

Bewijzen van onderhoud van de auto

Zorg voor een perfect bijgehouden onderhoudsboekje of facturen van onderhoud en reparaties. Een perfect onderhouden auto verkoopt sneller. Ook controle van de kilometerstand van uw auto bij de RDW (vroeger via de Nationale Autopas) helpt om de betrouwbaarheid van de auto te vergroten. Een auto met een recente APK keuring of recent groot- of klein onderhoud verkoopt ook makkelijker. Een nieuwe APK geeft de potentiële koper enige zekerheid dat er op korte termijn geen grote kosten te verwachten zijn.

Technisch in goede staat

Verkoop uw auto bij voorkeur in technische goede staat. Zorg dat alle technische gebreken zijn hersteld, mits dat natuurlijk op het moment van verkopen rendabel is. Hou er rekening mee dat mankementen, die niet kenbaar worden gemaakt, problemen kunnen opleveren.

De rechte weg is de beste

Bij aanmelding moet u zo eerlijk mogelijk zijn om problemen achteraf te voorkomen. Dus wees duidelijk over schades en gebreken bij de verkoop van uw auto. Wanneer u alle beschadigingen aan uw auto gedetailleerd op de foto zet met een beschrijving erbij, toont u aan dat u een betrouwbaar mens bent en eerlijk over de schades en gebreken aan de auto. Hiermee voorkomt u discussies die er kunnen ontstaan tijdens de aflevering. Autokopers hebben dan ook geen argumenten om alsnog af te dingen en u hoeft niet meer te onderhandelen over de prijs als u uw tweedehands auto verkoopt.

Prijs uzelf niet uit de markt

U doet er goed aan om vooraf gangbare vraagprijzen voor vergelijkbare auto's op te zoeken. Maak hier gebruik van voor een scherpe prijsstelling. Iedereen die een auto verkoopt wil zeker weten dat de verkoopprijs van de auto goed is. Een goede inschatting van de waarde van uw auto is daarom ook zeer belangrijk. Laat u in ieder geval niet leiden door de vraagprijs van een vergelijkbare auto bij de dealer, het bedrag dat de dealer biedt bij inruil of een dagwaarde auto. Bij particuliere verkoop kunt u soms een goede uiterste prijs bedingen maar u moet dan bereid zijn om de nadelen van een auto particulier verkopen voor uw rekening te nemen.

De vraagprijs van een vergelijkbare auto bij de dealer is altijd te hoog omdat een dealer ook de kosten voor showroom, personeel enzovoorts in de prijs verwerkt heeft. De vraagprijs bij inruil is bijna altijd te laag maar het is wel altijd verstandig om te vragen wat een dealer aan inruil biedt. Maar dan is zelf uw auto verkopen altijd beter. Een vraagprijs tussen de verkoopprijs bij een dealer en het aanbod bij inruil is een verstandige keuze. U prijst zich dan niet uit de markt door te veel te vragen en u weet zeker dat u uw auto tegen een goede prijs verkoopt.

U kunt Bidcars bereiken op 085 0479 847 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Scroll naar boven