Auto verkopen?

Vul hier uw kenteken in!

Weet u uw kenteken niet? Neem contact met ons op!

 • Aandacht
  voor uw auto
 • 1-op-1 contact
  met specialisten
 • Uw auto verkopen
  100% gratis
 • Echte
  vakspecialisten
 • Altijd het
  hoogste bod

Dagwaarde auto

De waarde van uw auto is afhankelijk van vele factoren maar wordt uiteindelijk bepaald door vraag en aanbod.

Bij de verkoop van uw auto is het bedrag dat u van een koper ontvangt de uiteindelijke waarde van uw auto. Maar het kan natuurlijk zijn dat de ene buiten de andere koper bereid is om meer te betalen voor tweedehands auto's.

Daarom is het slim om uw auto voor een waarde check bij bidcars.nl aan te bieden. Want dan krijgt u meteen biedingen van verschillende RDW gecertificeerde autohandelaren die vakkundig zijn in dagwaarde auto berekenen

 

aanmelden

Waarde auto

Bij de autowaarde bepaling spelen vele factoren een rol. U kunt daarmee rekening houden als u uw auto te koop aanbiedt bij verkoop sites.

Merk

Het ene merk positioneert zijn glanzende nieuwe auto's in een hoger marktaandeel dan het andere. Een Mercedes zal bij de dagwaarde auto bepaling altijd hoger eindigen dan als uw huidige auto een Dacia is. Dit geldt ook voor de afschrijving. Die zal bij het ene merk veel sneller zijn dan bij het andere. Daardoor kunnen de waardes van vergelijkbare auto's uit één segment, bijvoorbeeld een Kia cee’d en een Audi A3 ook sterk verschillen. Maar het merk is een breed begrip en er zijn binnen een merk grote verschillen in de prijs van een nieuwe auto én het percentage afschrijving per model. Meldt u daarom bij ons aan om te kijken wat uw auto nog waard is.

Model

Populaire modellen hebben over het algemeen een hoge dagwaarde bij auto inruil. Dit zijn o.a. kleine en middenklasse occasions. Maar ook tweedehands auto's die betrouwbaar zijn, goede rijeigenschappen hebben, een hoge zit en een boel binnenruimte bieden doen het goed. Denk aan populaire crossovers. Grote luxe auto’s met dikke motoren en dito verbruik zoals Chevrolet, Jeep, Land rover zijn tweedehands minder populair. Deze hebben daarom een relatief lage auto dagwaarde.

Bouwjaar

De tijd dat een Alfa Romeo al in de showroom begon te roesten is voorbij, maar de inruilwaarde van een auto is natuurlijk afhankelijk van zijn leeftijd. Een auto van drie jaar oud is meer waard dan een auto van tien jaar oud. Al wordt een mooi oldtimer na verloop van tijd natuurlijk weer meer waard.

Uitvoering

De waarde van uw auto wordt ook bepaald door de uitvoering, extra opties en accessoires, zoals airconditioning, climate control, elektrische ramen, cruise control, lederen bekleding en veiligheidsmaatregelen zoals het aantal airbags. Tweedehands auto's met luxe lederen bekleding kunnen gemakkelijk 500 euro duurder zijn dan auto's met een goedkopere stoffen bekleding.

Aantal eigenaren

Het aantal eigenaren speelt een afnemende rol in de autowaarde. Een auto met weinig eigenaren is bij auto inruil meer waard. Toch kijken veel autohandelaren de laatste jaren meer naar de onderhoudshistorie dan het aantal eigenaren.

Onderhoud

Logischerwijs is een goed onderhouden auto altijd meer waard. En daarom is een volledig ingevuld en bijgehouden onderhoudsboekje van groot belang. Dat is absoluut een pluspunt in de dagwaarde berekening.

Geldigheid APK

Uiteraard is een geldige APK, het liefst met nog een lange periode voor de APK afloopt van invloed op de waarde van de auto en snel te controleren via een RDW kentekencheck.

Kilometerstand

Hoe hoger de kilometerstand, hoe lager de waarde van een auto en visa versa. Da's logisch. Minstens zo belangrijk is tevens dat de kilometerstand aantoonbaar geloofwaardig is. Het terugdraaien van de kilometerteller is gelukkig dankzij de controle via de RDW voertuiggegevens grotendeels passé. Voor importauto's op Duits kenteken of met het Belgische kenteken is de controle van een plausibele kilometerstand lastiger.

Schadehistorie

Schade en een historie met ernstige schade in het verleden resulteren in een lage inruilwaarde van een auto.

Huidige staat

Ziet de auto er als nieuw uit en is het interieur en de bekleding netjes en schoon? Dan kunt u een extra bedrag bij de waarde van de auto optellen. Het is vaak rendabel om een auto met veel gebruikssporen door een professioneel bedrijf schoon te laten maken voordat u de auto wilt verkopen. Het is ook belangrijk om te weten dat krassen en (kleine) beschadigingen de waarde van uw auto geen goed doen.

Roken in de auto

Een auto verkopen, waarin dagelijks gerookt is, levert minder op dan een rookvrije auto.

Honden

Door het regelmatig vervoer van honden kan de waarde van een auto lager uitvallen.

Grijs kenteken

Een grijs kenteken kan de waardebepaling van uw auto enigszins beïnvloeden omdat deze auto's een lagere wegenbelasting hebben.

U ontvangt het hoogste bod.
Afgesproken.

Uw auto wordt enkel verkocht aan erkende inkopers. Gemiddeld wordt uw auto binnen een dag verkocht. Transparante en eerlijke verkoop. Wij werken door heel Nederland. U kunt elke auto bij ons aanmelden ongeacht bouwjaar of staat.

aanmelden

Wat is uw auto waard?

De gebruikte terminologie bij het auto kopen of verkopen is vaak niet eenduidig. Bij de waarde van een auto worden verschillende begrippen gebruikt. Inruilwaarde van een auto, rdw dagwaarde, cataloguswaarde, nieuwwaarde, taxatiewaarde, restwaarde auto, sloopwaarde auto en dagwaarde auto. We zetten de verschillende begrippen voor u op een rijtje.

 • De aanschafwaarde is prijs waarvoor u uw nieuwe auto heeft gekocht. Als u goed kunt afdingen kan dat bedrag substantieel lager zijn dan de cataloguswaarde van uw nieuwe auto. Het is goed om te weten dat u ook zonder inruilauto vaak tot tien procent korting kunt bedingen bij de aankoop van een nieuwe auto. De inruilwaarde van uw auto is het bedrag dat u van de dealer of autohandelaar krijgt bij inruil van uw auto. Doe altijd eerst een waarde check of laat door Bidcars de autowaarde berekenen voordat u het bod van de dealer aanvaardt. De dagwaarde van een auto is de waarde op dit moment. Die waarde wordt o.a. bepaald door aantal gereden kilometers, leeftijd van uw auto, staat van onderhoud en accessoires.
 • Cataloguswaarde auto: De cataloguswaarde van een auto is volgens de belastingdienst de officiële nieuwprijs van de auto die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven. Deze prijs is inclusief btw, bpm en accessoires. De cataloguswaarde is gelijk aan de nieuwwaarde. De cataloguswaarde wordt door de verzekering gebruikt om de premie van uw nieuwe auto te berekenen en door de belastingdienst voor de bijtelling. Men spreekt dan ook wel van fiscale waarde van een auto.
 • De taxatiewaarde speelt een rol bij oldtimers, youngtimers of sportwagens. Een erkend taxateur maakt dan een rapport op met de taxatiewaarde van je auto. Rijd u uw huidige auto total loss en valt uw auto niet onder een aanschafwaarderegeling of nieuwwaarderegeling? Dan stelt een schade-expert twee bedragen vast. De dagwaarde (de waarde van de auto vóór het ongeval) en de restwaarde (de waarde van de auto na het ongeval). Uw  verzekeraar houdt met beide bedragen rekening bij het bepalen van je vergoeding.
 • Een auto die niet meer rijdt, die niet meer door de APK keuring komt of waarvoor reparatie te duur is noemen we een sloopauto. Het verkopen van je auto tegen sloopwaarde is dan een optie, want ook een auto die rijp is voor de sloop levert nog wat op, zelfs als de auto niet meer kan rijden. Een sloopauto verkopen lukt vaak goed omdat er nog veel goede onderdelen op en aan de auto zitten. Met deze onderdelen kan een andere tweedehandse auto misschien nog helemaal opgeknapt worden. Wilt u de sloopwaarde van uw auto weten? Laat dan uw auto gratis en zonder gedoe taxeren door Bidcars.nl.
 • De dagwaarde auto is één van de factoren die een autoverzekeraar gebruikt voor het bepalen van de premie. De verkoopprijs van je auto bepalen gebeurt veel aan de hand van de dagwaarde van een auto. De verkoopprijs hoeft niet per se gelijk aan de dagwaarde te zijn.
Scroll naar boven